Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 47

Мистецький проєкт «Я люблю Козятин» в рамках пленеру «ART Водокачка» започаткувала Козятинська міська рада минулого року. Тоді у арт-майстерні під відкритим небом взяли участь 5 фотографів та 16 художників з Вінниці, Черкас, Жмеринки, Бердичева і Козятина. Локацією для пленеру стала мальовнича козятинська водойма Водокачка. А результатом – колекція чудових «портретів» козятинської «Швейцарії», що наразі виставлена у експозиції на другому поверсі Козятинської міської ради.

Цьогорічний етап мистецького проєкту має нову цікаву ідею: створити картину-пазл, у частинах якої та у кінцевому цілому результаті передати любов художників до чудових куточків нашого міста, його природи, історії, сьогодення. Роботи 8 професійних і самодіяльних митців мають органічно злитися в єдину картину і в той же час бути самостійними творами, де кожний автор зі своїм баченням мотиву, колориту, манерою виконання відтворить образну красу міста.

Головна думка цьогорічного проєкту – об’єднання творчих людей в одну спільноту і створення у Козятині нового бачення арт-простору для спілкування, організації цікавих мистецьких ідей і їх реалізації в культурному житті міста.

 

Отже проєкт започатковано.

Гасло проєкту: «Я, художник, громадянин України люблю своє місто, бо Козятин - наша батьківщина, бо Козятин як і багато інших великих і маленьких міст, сіл - це Україна. Я люблю Козятин! Все буде Україна!»

Художники арт-проєкту Наталія Баштова, Віктор Кльоц, Тетяна Куліш, Наталія Салинко, Наталія Степанюк, Таїсія Обущак, Олена Удвуд, Наталія Юхимець вже отримали полотна і приступили до роботи. Будемо чекати від них плідної праці!

Побажаємо митцям, які беруть участь в проекті, творчих здобутків!

Час творити добро!

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України