Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 27

На засіданні Кабінету Міністрів України 3 листопада 2021 року прийнято постанову № 1147 «Про затвердження Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок».

В порушення пункту 7 §33 Регламенту Кабінету Міністрів України проект цієї постанови Мінагрополітики не надіслав на погодження до Асоціації міст України.

Методика, зокрема, пропонує зменшити окремі коефіцієнти, які враховують цільове призначення земельної ділянки, порівняно з діючим Порядком нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, затвердженим наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 25.11.2016 № 489. Зокрема, коефіцієнт для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств, що пов'язані з користуванням надрами зменшується з 1,2 до 1,0; для розміщення та експлуатації будівель і споруд залізничного транспорту - з 1,0 до 0,5; для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій - з 0,65 до 0,5. Таке зменшення коефіцієнтів призведе до відповідного зменшення вже у 2022 році нарахованої плати за землю, яка зараховується до бюджетів територіальних громад.

На таку суттєву подію звернула у листі, направленому на ім’я Козятинського міського голови Тетяни Єрмолаєвої, дирекція Асоціації міст України. Виконавча дирекція АМУ здійснила відповідні заходи щодо відхилення запропонованої Кабміном Методики в межах правового поля, однак Кабінет Міністрів України не врахував таку позицію.

Занепокоєні піднятим питанням, осягнувши усі ризики для бюджету Козятинської громади, депутати міської ради на сесійному засіданні 10 грудня одноголосно підтримали направлення звернення до Президента України щодо вжиття заходів по відміні постанови КМУ (текст звернення додається у причіпленому файлі).

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України