Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 30

Нерідко перехожі стають «мішенню» для домашніх тварин на вулиці, адже власники часто розгулюють з великими собаками без намордників та повідків або, утримуючи великого собаку у власному дворі, дозволяють йому бігати без прив’язі. Така поведінка може обернутися для власників тварин адміністративною відповідальністю.

Про це була розмова на нещодавньому засіданні адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради, де розглядали протокол, складений співробітниками поліції на мешканця Флоріанівки, який порушив правила утримання собаки. Пес, за свідченнями сусідів власника, утримувався без прив’язі і, користуючись такою свободою пересування поза межами двору, кидався на перехожих, лякав дітей і дорослих. «Собака бігає по сусідських дворах», «По вулиці бояться ходити діти», «Власник на наші зауваження та прохання прив’язати собаку не реагує», - такі пояснення стали достатнім аргументом для членів адмінкомісії при винесенні одноголосного рішення – штраф.

 

Наголосимо, порушникам правил утримання собак загрожує адміністративна відповідальність: згідно ст.154 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях - тягне за собою накладення штрафу.

Більшість власників чотирилапих друзів нехтують означеними правилами утримання та вигулу своїх улюбленців. На жаль, дуже часто таке байдуже ставлення хазяїв призводить до трагічних випадків.

І навпаки: якщо власники собак дотримуватимуться означених правил, уникнути неприємних ситуацій буде набагато легше.

За порушення правил вигулу тварин передбачена адміністративна відповідальність
За порушення правил вигулу тварин передбачена адміністративна відповідальність
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України