Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 96

Днями на сторінці Козятинської міської ТГ та на музейній у фейсбуці було розміщено інформацію про відкриття вище згаданої  виставки в Музеї історії міста Козятин. Того ж дня до нас стали поступати перші ялинкові іграшки.

Передзвонила із с. Жежелів Валентина Купчик. З поважною пані ми знайомі лише віртуально.  Її пращур причетний до витоків кам’янотесярської справи на Жежелєвському гранітному кар’єрі. У 12-річному віці Тіто разом з дядьками Якубом і Яном Цілєстами - Вінегами з Італії приїхали у 1897 р. на Жежелівський гранітний кар`єр по запрошенню Бердичівського купця 1-ї гільдії Мойсея Дегтяра. Пані Валентина є його правнучкою. Вона пам’ятає, як батьки розповідали, що італієць, який приїхав, закохався у її прабабусю Климку, уродженку села. Любов їх і поєднала на віки, одружилися. Італієць мав з коханою емігрувати в Америку, але на зворотному шляху звідти, захворів й назавжди залишився серед українців. Жили дуже добре, ніколи один одному лихого слова не сказали. Їм Бог послав з чарівною дружиною дев’ятьох нащадків (пізніше одне дитя померло) й велику родину, нащадки якої й досі проживають в рідному селі.

Пані Валентина запропонувала скляні й картонні іграшки, які наступного ранку прибули до нас маршрутним автобусом. Дякуємо. З наступаючими святами Вас! Нехай відбуваються переміни лише на краще.

Директор Музею історії міста Козятин Лілія Макаревич.

«Ялинкові прикраси з бабусиної скрині» поступають до фондів музею
«Ялинкові прикраси з бабусиної скрині» поступають до фондів музею
«Ялинкові прикраси з бабусиної скрині» поступають до фондів музею
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України