Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 16

Щороку 19 січня вся Україна святкує велике православне свято — Хрещення Господнє. За традицією у цей день вранці прийнято ходити на богослужіння, після якого – занурюватися у крижану воду на річках та водоймах, які освячуються хрестом і молитвою на спомин про хрещення Ісуса Христа. Саме тому вважається, що з цього часу вода у них стає цілющою і весь рік дарує людям здоров’я та сили, захищає від лиха та сповнює життєвою енергією. Наповнювалися благодатною силою води і мешканці Кордишівського старостинського округу.

У селі Кордишівка на центральному ставку з самого ранку було людно: настоятель храму Архистратига Божого Михаїла ієрей Микола Костюк проводив освячення води, після чого найбільш сміливі віряни пірнали у ополонку. Таких, правда, виявилося небагато, однак бадьорості та святкового запалу набралися сповна не тільки вони, адже, як зауважив отець Микола, сила йорданської води працює сьогодні цілий день для усіх – хто пірнув, хто попив чи вмився освяченою водою.

- У цей день Бог приходить у до нас у світ, а вода набуває особливого значення, адже вона - основа життя. Саме з води походить усе живе. Тому Хрещення має велике значення – як тіло омивається водою, так і людська душа, увірувавши в Бога, очищатиметься від гріхів, - услід за панотцем висловилася староста Кордишівського старостинського округу Олександра Бонадрець. - Від щирого серця бажаю, щоб на вас усіх зійшла свята Божа благодать, щоб тіло і душа омивалися освяченою водою, наситилися здоров'ям, легкістю, втіхою, щоб пішли біль, прикрість, розчарування, ненависть і пороки, а на зміну їм в душі запанували мир, єдність спокій і злагода!

Водохреще у Кордишівці
Водохреще у Кордишівці
Водохреще у Кордишівці
Водохреще у Кордишівці
Водохреще у Кордишівці
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України