Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 14

«У темні часи добре видно світлих людей». Ці слова письменника-гуманіста Ремарка знайшли своє яскраве підтвердження у ставленні до України та потреб українців країн світу після російського вторгнення 24 лютого. Безліч мешканців різних держав відкрили двері своїх осель та свої серця біженцям з України – в основному, жінкам з дітьми та людям похилого віку.

З перших днів війни власну гостинність запропонували козятинцям адміністрація та пересічні громадяни ґміни та міста Клечева. Відтоді у родинах мешканців затишного польського міста-побратима Козятина розташувалися дві родини із дітьми. А нещодавно до Клечева завітала козятинчанка Степанюк Світлана – вчителька опорного комунального закладу «Ліцей». Світлана Августинівна перебувала у Польщі із приватним візитом, однак на запрошення керівництва міста відвідала сесійне засідання міської ради, де мала можливість виступити перед депутатами та висловити вдячність за допомогу нашим громадянам від усього міста Козятин, від Козятинської міської ради.

- Реакція на мій виступ мене просто приголомшила: усі присутні стоячи мені аплодували, а від голови Клечівської міськради Мацея Тшевічинського я отримала великий букет соняхів – символ квітучої та сонячної України, - розповіла пані Світлана.

«Друзі пізнаються у біді», – говорить мудре давнє народне прислів’я. Вочевидь, наші друзі з польської ґміни та міста-побратима Клечева – то наша міцна і непохитна допомога.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України