Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 16

І це тепер на власному навчанні ВІДЧУВАЮТЬ УЧНІ ШКІЛ ГРОМАДИ, які через невакцинований персонал навчальних закладів відучора змушені отримувати знання ДИСТАНЦІЙНО.

Від 23 вересня в Україні оголошено жовтий рівень епіднебезпеки. За новими правилами, що 20 вересня затвердив Кабмін, у жовтій зоні спрощені вимоги до роботи навчальних закладів. Вони працюватимуть (мається на увазі навчання 5-11 класів) за умови наявності не менше як 80% працівників з одним із таких документів: COVID-сертифікатами «жовтими» (сертифікат матиме інформацію про перше щеплення) чи «зеленими» (про повний курс вакцинації), або чинною довідкою про негативний результат (діє 72 години) ПЛР-тесту, чи про одужання від COVID-19 (діє 180 днів).

 

Шкода, але лише рівно половина навчальних закладів Козятинської громади вчора продовжили навчання офлайн: СШ №1, ліцей, гімназія №6, ЗНВК №9, Махаринецька гімназія, Сестринівська гімназія ім. Грушевського та Флоріанівська гімназія. Інші заклади середньої освіти відучора перейшли на онлайн навчання: ЗШ №2, ЗШ №3, ЗШ №5, Кордишівська гімназія, Пиковецька гімназія, Іванковецька філія ЗНВК №9 та ЗНВК «Школа-дитячий садок-гімназія ім. Підгорбунського», позаяк менше 80% персоналу вакциновано.

До слова, у разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників матимуть «зелений» COVID-сертифікат, тобто пройшли повний курс вакцинації.

 

Принагідно зауважимо, що на засіданні 22 вересня Уряд підтримав ініціативу МОЗ про ВПРОВАДЖЕННЯ ОБОВ’ЯЗКОВОЇ ВАКЦИНАЦІЇ від коронавірусу працівників закладів освіти та органів влади усіх рівнів.

Як зауважив на засіданні Кабінету міністрів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, такий підхід вже передбачено чинним законодавством. Більше того Європейський суд з прав людини у квітні цього року підтвердив положення національного законодавства, що обов’язкова вакцинація є законною і може бути необхідною в демократичних суспільствах та не суперечить Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України