Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 21

Вакцинація допоможе врятувати життя!

 

Злагоджено і спокійно працювали депутати міської ради під час засідання 17 позачергової сесії аж поки не дійшли до трибуни учасники мітингу проти примусової вакцинації. Тоді у сесійній залі запанував галас, хаос та відверті популістські висловлювання.

«Вакцинація – це порушення прав людини, закріплених у Конституції!», «Розголошення вакцинації заперечує право на захист персональних даних!», «Ми не хочемо бути учасниками медичного експерименту!», «Жодна із вакцин немає ліцензування!», «Ми – не раби, щоб носити намордники!», - такі і подібні гасла, що були лейтмотивом «народного віче» минулої суботи, рясно і голосно звучали від небагаточисельних противників вакцинації.

Не будемо більше зупинятися більше на подіях, що влаштували учасники мітингу у сесійній залі, позаяк тим часом, захворюваність на COVID-19, попри невіру активістів руху спротиву примусової вакцинації, зростає. На жаль, у вівторок, 16 листопада, в Україні зафіксовано антирекорд за кількістю летальних випадків від COVID-19 — 838 осіб… Станом на 16 листопада у Козятинській територіальній громаді зареєстровано 10 нових випадків захворювання на COVID-19: у Козятині 8 випадків, селі Козятин 1 випадок, селі Махаринці 1 випадок. Загальна кількість мешканців громади, що захворіла на коронавірусну хворобу від початку пандемії, - 2021 чоловік, з яких 1489 одужало, а 51 померло.

З огляду на невтішні показники захворюваності серед мешканців Вінницької області, що кожного дня зростають, від четверга, 18 листопада, на Вінниччині встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Відповідне рішення було ухвалено 15 листопада під час позачергового засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Червоний» рівень епіднебезпеки передбачає ряд обмежень. Так, забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо. Обмеження не діятимуть, якщо 100% працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані. Також для повністю вакцинованих громадян не діятимуть обмеження, встановлені для міжрегіонального транспортного сполучення.

Принагідно наголошуємо, що Міністерство охорони здоров’я своїм наказом від 9 листопада розширило список професій, для яких щеплення від COVID-19 є обов’язковим. Наказ набуде чинності 9 грудня. Окрім освітян та посадовців, вакцинуватися мають працівники соціальної сфери (Козятинського терцентру, центру для реабілітації дітей-інвалідів тощо), центральних органів виконавчої влади та держпідприємств стратегічного значення (сюди на теренах Козятинщини входять залізничні підприємства).

Хочеться ще раз нагадати, що у напруженій обстановці швидкого поширення коронавірусної хвороби, у якій наразі опинилася Україна, найдієвішим способом вберегтися від захворювання, а також від важкого перебігу хвороби і від лікування в умовах стаціонару залишається вакцинація від коронавірусу для створення колективного імунітету.

За інформацією Козятинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, станом на 16 листопада у Козятинській громаді щеплено біля 30% мешканців. Правда, щодня все більше мешканців краю приходить до центру проведення вакцинації. Як зауважила головний лікар Козятинського центру ПМСД Юлія Радогощина, кожного дня фіксується біля 250 нових щеплень.

Підкреслимо, щеплення продовжують здійснюватися у КП «Козятинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Козятинської міської ради за адресою: м.Козятин, вул.Незалежності, 75. Режим роботи кабінету щеплень: Пн.-Пт.: 8:00 -17:00, Сб.: 8:00-13:00, Нд.:8:00-11:00. Щепитися можна вакцинами Pfizer BioNTech (Пфайзер), Moderna (Модерна), CoronaVac (Коронавак) та AstraZeneca (АстраЗенека).

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України