Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 30

Порушення правил благоустрою громади – це не тільки сміття поза сміттєвими баками, захаращення придорожніх смуг та небажання дотримуватися норм чистоти на присадибних ділянках. Це також і торгівля у невстановлених місцях.

Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає за недотримання норм благоустрою громади адмінпокарання, що прописане у статті 152: накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 340 до 1360 гривень.

На розгляд трьох справ саме за означені адмінпорушення у Козятинській громаді зібралися нещодавно члени адміністративної комісії при виконкомі міської ради.

Три протоколи, складені поліцейськими на козятинчан стосувалися стихійної торгівлі на пішохідних переходах непродовольчими товарами по вулицям Василя Земляка та Василя Стуса. Три справи об’єднало спільне порушення і спільне покарання: кожен порушник, згідно колегіального рішення усіх членів адмінкомісії, повинен заплатити до скарбнички громади штраф. Оскільки в усіх трьох порушників таке притягнення – перше, вирішили обмежитися мінімальною сумою штрафу – 340 гривень з кожного.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України