Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 65

Про це заявила міський голова на нещодавній апаратній нараді, підкресливши, що на жаль, наразі навпаки є гостра проблема нехватки кадрів у ФАПах, ФП та амбулаторіях у селах Козятинської міської громади.

- Саме тому у планах – активно залучати фахівців до роботи у медичних закладах сіл. Планується для молодих спеціалістів купити будинки, заохотивши таким чином до переїзду у сільську місцевість. У єдиному впевнена: ні один із сільських фельдшерських пунктів, фельдшерсько-акушерських пунктів та амбулаторій не закриється! Я стою на тій позиції, що медичні послуги повинні бути доступними, тобто бути близько, надаватися якісно та характеризуватися зручністю.

Поки що, нагадаємо, Козятинський міський центр медико-санітарної допомоги чекає на відповідь від Самгородоцької сільської ради, до якої звернулися депутати міської ради (рішення 4 (позачергової) сесії міської ради, що відбулася 14 січня) про передачу 14 фельдшерських, фельдшерсько-акушерських пунктів та амбулаторій у селах, що тепер входять до Козятинської міської територіальної громади (Козятин, Іванківці, Флоріанівка, Кордишівка, Сигнал, Сокілець, Титусівка, Махаринці, Сестринівка, Пиковець, Прушанка, Пустоха), а також ІІ поверху районної поліклініки.

Разом із тим, підкреслимо, рішенням Хмільницької районної ради, сесійне засідання якої відбулося минулої суботи у Козятині, майновий комплекс Козятинської центральної районної лікарні та права засновника юридичної особи КП «Козятинська ЦРЛ Козятинської районної ради» передані Козятинській міській раді. За це справді історичне рішення проголосували 23 із 27 присутніх обранців Хмільницької райради.

- Впевнена, дане рішення піде на користь мешканцям усіх громад Козятинщини, - прокоментувала, виступаючи на сесійному засіданні, Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва. - Основна ціль даного рішення - продовжити надання якісних медичних послуг. Далі буде стояти питання з'єднання двох лікарень і збереження кадрів.

Тетяна Єрмолаєва: «Скорочень у сільських закладах медицини не буде!»
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України