Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 8

Напередодні різдвяно-новорічних свят, зокрема, Святого Миколая, не лише дітки отримують миколайчики .На щастя,  не оминає він і дорослих . Днями з дарами завітала до Музею історії міста Козятин психологиня по методу символдрами, директор Центру розвитку людини "Гармонія" Світлана Шняга. Вона займається психотерапевтичною практикою й допомагає діткам та й дорослим вирішувати життєві проблеми. Як зазначає фахівець, що  важливо  навчитися  розуміти себе і свою дитину, а дитині – спокійно розвиватись, відповідно до віку, формуючи свою особистість. Життєве кредо шанованої в місті лікарки душ: "Життя в гармонії з собою і світом".

 

Наше знайомство особисте з пані Світланою відбулося  влітку під час зйомок відеоролика про музей під авторством Іллі Мхеідзе. На головну роль після кастінгу була відібрана керівниками та організаторами проєкту донька Світлани , тоді ще школярка, а сьогодні студентка вищого медичного закладу, Каріна. Дівчина талановита, вихована, не по віку серйозна, відповідальна, витримана, невтомна, яка  беззаперечно виконувала усі поставлені режисером  і постановниками задачі. Рекламний відеоролик  вийшов змістовним, фейєричним не лише завдяки його авторам та постановникам, учасникам масовки - вихованцям танцювального колективу «Зорянка-Арт » під керівництвом подружжя Антона та Аліси Машевських, а і нашій головній героїні - Каріні.

 

Досвід практичної діяльності став для пані Світлани сходинкою до розвитку нових здібностей. Мама двох донечок на їхнє прохання стала придумувати не звичайні казки , оживляючи та одухотворяючи хатні предмети навколо, які оточують дітей. Так, з благословенням донечок з’явилося нове захоплення. Пані Світлана записала й систематизувала свої фантазії, що виявились досить реалістичними, і впродовж  двох років вийшли з друку 5 книжечок. Чудове оформлення авторка довірила двом юним талантам- художнику- ілюстратору Марії та Тетяні Гриців.

На нас справили враження усі збірки, але в особливому захопленні від книг «Казки про дружбу» та «Казочки для абрикосововареннячкових діточок». Вони ілюстровані малюнками, виконаними звичайними кольоровими олівцями. Одне із п’ятьох видань «Дівчина без імені» є літературно- художнім твором і рекомендоване за досить серйозним змістом для дорослих у віці +18.

Завдяки пані Світлані зі всіма творіннями зі зворушливими на адресу музейних працівників автографами, можна сьогодні познайомитися в стінах музею. Познайомимо лише з одним: «Музей- це сховище історичних пам’яток, та місце духовного скарбу. Хранителям його – доброботу і щастя. 15.12.21. Підпис».

 

Лілія Макаревич, директор Музею історії міста

Скарбниця історії нашого міста отримала подарунки
Скарбниця історії нашого міста отримала подарунки
Скарбниця історії нашого міста отримала подарунки
Скарбниця історії нашого міста отримала подарунки
Скарбниця історії нашого міста отримала подарунки
Скарбниця історії нашого міста отримала подарунки
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України