Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 27

Право громадян на безоплатну правову допомогу (БПД) закріплене в Конституції України, і, починаючи з 2011 року, в державі існує механізм реалізації цього права – саме тоді було прийнято Закон України «Про безоплатну правову допомогу».

Тому, з метою підвищення правової обізнаності громадян, завідувачка Козятинського бюро правової допомоги Марина Кобернюк провела семінар для безробітних, які перебувають на обліку в міськрайонній філії Вінницького обласного центру зайнятості щодо того, що таке безоплатна правова допомога та хто може нею скористатися.

Право на безоплатну первинну правову допомогу мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України. Первинна правова допомога передбачає інформування людей про їхні права, порядок їх реалізації та відновлення у разі порушення. Це такі види правових послуг:

– надання правової інформації;

– консультацій і роз’яснень з правових питань;

– складення заяв, скарг, інших документів правового характеру (крім процесуальних), а також надання допомоги у доступі до вторинної правової допомоги та медіації.

«В центрах безоплатної правової допомоги, можна отримати консультації з будь-яких юридичних питань, а при потребі й за умови належності до вразливих категорій населення – скористатися послугами адвоката або фахівця системи для захисту і представництва інтересів у суді. Що стосується незахищених верств населення, то це насамперед малозабезпечені особи, люди з інвалідністю, діти, ветерани війни та учасники АТО, внутрішньо переміщені особи, біженці, потерпілі від домашнього насильства», – зазначила юристка.

На завершення семінару учасники отримали візитівки з контактними даними місцевого центру та буклети з правових і земельних питань.

Подібний формат заходів відбувається в рамках співпраці, передбаченої Меморандумом між Козятинським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Козятинською міськрайонною філією Вінницького обласного центру зайнятості.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно).

Детальніше про безоплатну правову допомогу за посиланням: https://www.legalaid.gov.ua/

Правова допомога клієнтам служби зайнятості
Правова допомога клієнтам служби зайнятості
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України