Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 14

Нещодавно під керівництвом керуючого справами виконкому міської ради – начальника організаційного відділу Аліни Тимощук засідала адміністративна комісія при виконавчому комітеті Козятинської міської ради.

Два з трьох питань, що були винесені на розгляд комісії, стосувалися порушень громадян, які визначаються у статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме: «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів», що тягне за собою покарання у вигляді штрафу: «від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян». Так, мешканець Кордишівки обрізками гілля дерев зі своєї земельної ділянки захаращив вулицю, чим зробив її мало прохідною. Інший випадок: козятинчанка торгувала у невстановленому місці та ще й на тротуарі, перешкоджаючи руху пішоходів і наражаючи їх таким чином на небезпеку.

Вочевидь, описані адміністративні правопорушення заслуговують на покарання. Однак, оскільки вказані громадяни вчинили їх вперше, членами адмінкомісії прийнято одноголосне рішення про стягнення з них мінімального штрафу – двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 340 гривень.

 

Ще одна справа, яку розглянули на засіданні члени адмінкомісії, стосується правопорушення, зафіксованого у статті 183 КУпАП «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб». Шкода, але у справі замішаний алкоголь, під дією якого перебував громадянин, що, власне, і став основною діючою особою у складеному співробітниками поліції протоколі. Вказаний громадянин був запрошений на засідання і мав можливість роз’яснити ситуацію. Слід зауважити, що під час роботи комісії діє принцип максимального врахування інтересів окремих громадян, щодо яких було складено протоколи.

Таким чином, вислухавши пояснення громадянина, взявши до уваги статтю 26 КУпАП, учасники комісії як захід адміністративного стягнення винесли фігуранту справи попередження.

Працює адмінкомісія
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України