Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 75

На превеликий жаль, ремонт та очищення козятинських каналізаційно-насосних станцій не виконувалося роками, хоча ці роботи повинні були би відбуватися систематично. КНС – це, як би це пафосно не звучало, комунікаційні артерії міста, і їхня безперебійна робота – запорука санітарної безпеки Козятина. І навпаки – їхня занедбаність і викликані цим зупинки у роботі загрожують екологічною небезпекою усій громаді.

Однак, процес відновлення роботи міських КНС вже розпочато. Так, на початку лютого 2021 року повністю очищено мулососом накопичувальні ємкості, відремонтовано насоси, що призначені для перекачування відходів (встановлено новий вал, нову муфту приводу насоса, замінено підшипники) та проведено технічний огляд електродвигунів каналізаційно-насосних станцій міста по вулиці та провулку Довженка, а також по вулиці Володимира Великого.

У березні поточного року відновлено роботу найаварійнішої з усіх чотирьох козятинських КНС – станцію по вулиці Ціолковського, що у Залізничному. Проведено викачку нечистот, гідроочистку ємкості від замулення. Разом з тим, зроблено модернізацію системи, зокрема, замінено двигун з насосом на глибинний насос. Окрім цього проведено поточний ремонт споруди, а також ремонт електрообладнання.

Тепер черга відновлювальних робіт надійшла і до КНС по вулиці Довженка, 105. Зауважимо, що зазначена станція збудована ще у 60-х роках минулого століття (втім, як і усі міські КНС) та обслуговує три навколишніх будинки. Накопичувальної ємкості самої станції для усього об’єму нечистот вже давно не вистачає, тому часто вона не просто заповнена, а переповнена. Ба більше: ситуація із наповненістю та станом саме цієї КНС настільки критична, що управління ЖКГ ініціювало не просто капітальний ремонт, а повну заміну існуючої КНС на нову. Запроектована нова КНС призначена для прийняття господарсько-побутових стоків буде потужністю 300 куб. метрів на добу.

Тендерну процедуру закупівлі послуг на виконання робіт зі встановлення КНС виграло ТОВ «Баскурт» з вартістю 507 672 гривень.

Від минулого тижня роботи зі встановлення нової КНС розпочалися. Вже привезено та забетоновано ємкість, яку згодом опустять у виритий поруч котлован врівень із землею.

Як підкреслив заступник міського голови - начальник управління ЖКГ міської ради Андрій Корнійчук, сучасна, автоматизована, енергоефективна, що гарантує безперебійну роботу, каналізаційно-насосна станція по вулиці Довженка, 105 працюватиме вже у другій половині листопада.

Нова каналізаційно-насосна станція встановлюється по вулиці Довженка
Нова каналізаційно-насосна станція встановлюється по вулиці Довженка
Нова каналізаційно-насосна станція встановлюється по вулиці Довженка
Нова каналізаційно-насосна станція встановлюється по вулиці Довженка
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України