Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 203

Сьогодні зранку ці кадри облетіли усі новинні стрічки козятинчан у соцмережах та стали топ-новиною місцевих і обласних інтернет-видань.

Що сталося? За повідомленням прес-служби Головного управління ДСНС України у Вінницькій області, «25 листопада близько 8-ї години ранку в одній із квартир на останньому поверсі дев’ятиповерхівки на вул. Героїв Майдану в м.Козятин стався хлопок газо-повітряної суміші без подальшого горіння. За попередніми даними, витік газу стався через негерметичне з’єднання газової плити з трубою (напередодні відбулася заміна плити). Всередині зруйновано міжквартирну перегородку, 82-річна власниця оселі отримала опіки. Обставини надзвичайної події з’ясовуються».

Козятинська міська рада негайно відреагувала на надзвичайну подію: зранку було скликано засідання міської комісії з ТЕБ та НС для з’ясовування обставин ситуації, масштабів руйнування та вжиття швидких заходів. На місце події виходили члени комісії – представники відділу з надзвичайних ситуацій та архітектурного відділу міської ради – аби візуально оцінити завдані збитки. Працювали разом зі співробітниками ДСНС, поліції, бригади екстреної медичної допомоги, газової служби та КП «Чисте місто».

Наразі з’ясовано, що вибуховою хвилею було зруйновано суміжні стіни до сусідніх двох квартир. Зруйновані міжквартирні, не несучі, стіни з гіпсових блоків. Пошкоджені меблі, побутові предмети та прилади, особисті речі. Постраждала власниця квартири із епіцентром вибуху (отримала опіки лівої руки), стан потерпілої задовільний, загрози життю немає. Від газопостачання відключено під’їзд будинку (48 квартир), де стався вибух, перекритий газовий стояк на під’їзд. Відновиться газопостачання квартир під’їзду лише після повної перевірки справності газомережі, над чим продовжують працювати фахівці газового господарства.

 

- Жодний постраждалий у цій надзвичайній ситуації не залишиться поза увагою міської ради, - наголосила очільниця громади Тетяна Єрмолаєва. – Наразі розглядаються варіанти надання допомоги та підтримки. Шкода, але сьогоднішня надзвичайна подія вкотре довела велику небезпеку, із якою суміжне обслуговування газових мереж. Будь-яке несанкціоноване втручання неспеціалістів несе загрозу добробуту і, що найголовніше, життю людей. Дякувати Богу, сьогодні обійшлося без жертв і масштабних руйнувань. Однак, посилення уваги до справності газових приладів, чистоти вентиляційних каналів, герметичності газових мереж повинно стати першочерговим для кожного мешканця. Поводження із газом – зона підвищеної небезпеки. Про що повинні пам’ятати усі.

Міська рада не залишає мешканців громади сам на сам із бідою
Міська рада не залишає мешканців громади сам на сам із бідою
Міська рада не залишає мешканців громади сам на сам із бідою
Міська рада не залишає мешканців громади сам на сам із бідою
Міська рада не залишає мешканців громади сам на сам із бідою
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України