Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 50

Без дороговартісної операції, яку треба проводити негайно, життя молодої 40-річної жінки згасає.

Олена Аркадьєва – інвалід дитинства. Ще у віці немовляти козятинчнака перенесла запалення нирок, яке з часом, на превеликий жаль, переросло у страшну хворобу – хронічний гломерулонефрит (або ж ниркову недостатність). Скільки себе пам’ятає, пані Олена постійно лікувалася – вивчила стіни та стелі дитячих лікарень у Вінниці та Києві, перенесла тисячі крапельниць та безліч станів загострення вбивчого недугу, проковтнула та випила неймовірну кількість ліків у різних варіантах та концентраціях, лікувалася навіть гормональними препаратами. Одного разу Вінницька лікарня більше як на півроку стала для 13-річної тоді Олени домом, де відчувала себе піддослідним кроликом, над яким ставив експерименти амбітний професор.

Так чи інакше, зі сторонньою допомогою чи за волею нещадної долі, діагноз став вироком, що перекреслив усі життєві плани. Коли Олені було вже 24, у неї сталося критичне загострення хвороби, що супроводжувалося страшними симптомами: усе тіло дівчини стрімко і жахливо набрякло, через що пересуватися було боляче, поступово втрачався зір, а з ним порушувалася координація рухів – медперсонал Вінницької лікарні морально готував козятинчнаку до найгіршого.

Саме тоді від завідуючої відділенням пані Олена дізналася про процедуру гемодіалізу, яка може допомогти організму справитися із критичним станом. Метод заснований на позанирковому очищенні крові.

Процедура і справді допомогла, однак лікарка попередила, що цей спосіб – лише підтримуюча терапія, а не шлях до одужання. Рано чи пізно для того, аби хвороба відступила, необхідно провести пересадку здорової нирки. На початку нульових така операція коштувала 20 тисяч гривень.

Олена Вікторівна та її мама стали посилено збирати гроші, а тим часом тричі на тиждень жінка мусила їздити на процедуру гемодіалізу до Вінниці. Так продовжувалося до 2008 року, коли нарешті були зібрані необхідні кошти та пройдено усі обстеження. У Національному інституті хірургії та трансплантології ім. О.О.Шалімова пані Олені зробили пересадку нирки від її мами.

Нирка прижилася і на майже 10 років молода козятинчнака забула про виснажливі лікування. Єдиним нагадуванням про хворобу була підтримуюча медикаментозна терапія.

На жаль, у 2017 році недуг повернувся. Здорова мамина нирка через негативний збіг клінічних обставин перестала функціонувати… У життя Олени Вікторівни повернулися лікарняні стіни, ліки, крапельниці, набряк тіла, ослаблений імунітет і гемодіаліз тричі на тиждень. Тільки тепер ця процедура 40-річній козятинчанці не приносить бажаного полегшення, натомість є надзвичайно болісною: пані Олена страждає від трамбування вен, часто різко знижується до найменших показників тиск – виснажений організм жінки б’є на сполох.

Єдиний вихід із жахливого стану – повторна пересадка здорової нирки. У Київському інституті хірургії та трансплантології погодилися провести операцію. Донором стане чоловік Олени Вікторівни, із яким, як показали обстеження, є сумісність. Однак, тепер складна операція коштує 50 тисяч гривень – гроші, яких у родини просто немає…

А час спливає, разом із ним, як зауважує пані Олена, на фізичному рівні відчутно зменшуються життєві сили. Із душевним болем у важкому стані жінка просить про фінансову допомогу.

У наших руках та в наших силах, шановні читачі, допомогти врятуватися землячці. Ціна молодого життя – лише одна ваша відмова від купівлі якоїсь непотрібної насправді дрібнички. Кожен із нас може стати справжнім чарівником, що не дасть згаснути життєвій історії Олени Аркадьєвої.

Не будьмо байдужими!

Реквізити для благодійної допомоги на лікування:

номер картки ПриватБанку: 5168 7574 0536 6479

на ім’я Аркадьєвої Олени Вікторівни

тел.: (096) 238-15-08

P.S. У фотокаруселі - світлина Олени із чоловіком, коли жінка почувалася добре із маминою ниркою. На інших фото - Олена на гнітючій, однак, життєво необхідній процедурі гемодіалізу у Вінниці.

Козятинчанка потребує негайної трансплантації нирки
Козятинчанка потребує негайної трансплантації нирки
Козятинчанка потребує негайної трансплантації нирки
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України