Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 20

Для забезпечення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, фахівці Козятинського бюро правової допомоги продовжують проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення. Так, 22 серпня, юристка Аліна Бондарчук відвідала місцевий центр надання адмінпослуг, де розповіла відвідувачам установи (більшість з яких внутрішньо переміщені особи) про те, які правові послуги включає безоплатна первинна та вторинна правова допомога, хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу, а також яким є порядок звернення за наданням БВПД.

Крім того, працівниця бюро проінформувала внутрішньо переміщених осіб, про можливість повідомити про воєнні злочини онлайн на ресурсі https://warcrimes.gov.ua/, що створений Офісом Генерального прокурора разом з українськими та міжнародними партнерами для належного документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, скоєних російською армією в Україні.  Та озвучила інформацію щодо відповідальності особи за вчинене нею небезпечне діяння під фізичним або психологічним примусом (ст.40 ККУ).

Слід зазначити, що проведення подібного формату інформаційно-просвітницької роботи фахівцями бюро правової допомоги визначає найпроблемніші питання та надають можливість оперативно їх вирішувати, адже кожне з питань, які звучать під час консультування важливі для людини, яка приходить за безоплатною правовою допомогу.

Також юристка розповсюдила буклети правового характеру відповідного тематичного спрямування.

Отримати безоплатну правову допомогу можна за єдиним телефонним номером 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні у межах України).

Дізнатися більше про надання безоплатної правової допомоги можна, перейшовши за посиланням: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

Фахівці Козятинського бюро правової допомоги проводять активну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення
Фахівці Козятинського бюро правової допомоги проводять активну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України