Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 21

Майже чверть тисячі особистих запитань, звернень та заяв за 9 місяців поточного року – такий результат щотижневих прийомів громадян міським головою. Для порівняння: за 12 місяців 2019 року на особистому прийомі міського голови минулої каденції було опрацьовано вдвічі менше – 116 звернень. Ковідного ж 2020-го – лише 47 заяв…

 

Підкреслимо, щоразу на зустрічі із міським головою мешканці громади піднімають актуальні питання, вирішення яких лежить у площині поля зору уваги очільниці Козятинщини.

Так, на прийомі минулої середи найбільше звернень стосувалися галузі житлово-комунального господарства громади. Зокрема, говорили про налагодження автобусного сполучення між Козятином та Титусівкою. Наразі жоден перевізник не береться за вказаний маршрут, хоча, запевняє мешканець села, що завітав на прийом до міського голови, бажаючих місцевих мешканців заповнити декілька рейсів туди-назад точно знайдеться, позаяк багато титусівчан працюють у місті. Тетяна Єрмолаєва запевнила заявника, що питання точно не поза увагою і є наразі на контролі управління ЖКГ.

Не оминули на прийомі у міського голови мешканці громаді і давно болюче питання ремонту доріг та облаштування і благоустрою тротуарів. Мешканець Титусівки звернув увагу очільниці громади на стан дорожнього покриття вулиці Терешкової. Заселеною вулицею, що є крайньою у селі від поля, користуються не тільки сільчани, але й місцеві фермери. Наразі вулиця перетворилася на суцільні горби із ямами, а під час дощів взагалі непридатна для пересування, адже більше схожа на болото. Проблему вирішить просте грейдерування та підсипка щебенем. Однак є один нюанс, на який звернула увагу начальник управління земельних та майнових ресурсів Ірина Репало. Виявляється, дороги села Титусівка (як, втім, і безліч вулиць інших сіл Козятинської громади) не стояли на балансі колишньої сільської ради, а, отже, не перейшли на баланс Козятинської міської ради після об’єднання. Тож, і виділяти кошти на ремонт дорожнього покриття вулиці Терешкової та інших у селі Титусівка міська рада поки що не має права. Для цього необхідно оформити належним чином документацію і рішенням сесії міської ради затвердити вулиці на балансі громади.

Мешканець Козятина поважного віку розповів Тетяні Єрмолаєвій про свій клопіт: ще 15 років тому паралельно свого паркану по вулиці Олега Кошового власними силами облаштував тротуар: встановив бордюри та висипав відсівом. Тепер просить місцеву владу його заасфальтувати. Добра справа – турбуватися про благоустрій громади, зауважила міський голова, однак без технічної документації жодного метра будь-якого тротуару чи покриття вулиці зробити неможливо, оскільки мова йде про виділення коштів із міської скарбнички. Ба більше: після оформлення документації відповідне рішення потрібно ухвалити на сесійному засіданні міської ради. Саме такий порядок є законним і непорушним.

Про інший тротуар розповіла мешканка вулиці 8-а Гвардійська міста Козятин. Тротуар у районі садочку №5 густо поріс кущами та високою травою – йти некомфортно і вечорами страшно. Питання одразу на прийомі вирішено: керівник КП «Чисте місто» Серій Юхимець запевнив що днями кущоріз заберуть з ремонту і кущі на вказаному тротуарі прочистять. Траву ж двірники викосили вже.

 

Серед інших питань, що звучали на прийомі у міського голови – прохання матеріальної допомоги на дороговартісне лікування та оперативні втручання, запит участі міської ради у справі приватизації гаража, прохання багатодітної родини щодо виділення житла.

 

Усі питання, озвучені на прийомі міського голови взяті до уваги і, якщо не вирішені одразу, то розподілені за відповідальними структурними підрозділами, а значить, запитувачі отримають відповіді у встановлений законом термін.

 

Нагадаємо, Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва проводить особистий прийом громадян щотижня по середам з 9 до 12 години на першому поверсі адміністративного приміщення міської ради.

245 звернень до міського голови на особистому прийомі за 9 місяців 2021 року
245 звернень до міського голови на особистому прийомі за 9 місяців 2021 року
245 звернень до міського голови на особистому прийомі за 9 місяців 2021 року
245 звернень до міського голови на особистому прийомі за 9 місяців 2021 року
245 звернень до міського голови на особистому прийомі за 9 місяців 2021 року
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України