Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 33

З початком весняного періоду активно проводяться роботи з утримання зелених насаджень, зокрема всі види обрізок дерев та кущів. В результаті таких обрізок утворюється значна кількість зрізаних гілок, складування яких, у більшості випадків, відбувається в невстановлених місцях, таких як: дороги, тротуари, прибудинкові території, майданчики для збору твердих побутових відходів та інше.

Таким чином, утворюються стихійні сміттєзвалища, ліквідація яких призводить до додаткових витрат місцевого бюджету та збитків для КП «Чисте місто», яке здійснює санітарне чищення території територіальної громади.

Відповідно до статті 17 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», громадяни у сфері благоустрою населених пунктів, зокрема, зобов'язані:

- утримувати в належному стані об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту прилеглу до цих об’єктів територію;

- дотримуватися правил благоустрою території населених пунктів;

- не порушувати права і законні інтереси інших суб'єктів благоустрою населених пунктів.

Відповідно до статті 18 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів, зокрема, зобов'язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту прилеглу до цих об’єктів територію.

Правилами благоустрою території населених пунктів Козятинської міської територіальної громади передбачено наступне. На об'єктах благоустрою забороняється:

- вивозити, виносити, викидати або звалювати у не відведені для цього місця будь-які відходи, траву, гілля, лушпиння від насіння, недопалки, деревину, листя, сніг тощо; 

- влаштовувати несанкціоновані звалища, смітники, гноярки, накопичувачі рідких і твердих побутових промислових відходів;

- спалювати у невстановлених місцях відходи промислового, побутового або природного походження, траву, гілля, деревину, листя тощо;

Підприємства, установи й організації та інші суб'єкти господарювання на власних та закріплених територіях повинні здійснювати увесь комплекс робіт, спрямованих на забезпечення та постійне підтримання чистоти і порядку, збереження зелених насаджень.

Забороняється розміщення або залишення будь-яких будівельних матеріалів (піску, щебеню тощо), будівельного сміття, відходів на прибудинкових територіях, територіях житлової та громадської забудови, прилеглій території до території житлової та громадської забудови, за межами земельної ділянки.

Враховуючи вищевикладене, з метою належного утримання територій громади, економії місцевого бюджету просимо дотримуватись правил благоустрою, не засмічувати територію громади, забезпечувати своєчасне вивезення відходів, зокрема зрізаних гілок.

Посадові особи юридичних осіб, фізичні особи суб'єкти підприємницької діяльності несуть адміністративну відповідальність за невиконання заходів з благоустрою, а також за дії чи бездіяльність, що призвели до завдання шкоди майну та/або здоров’ю громадян на власних та закріплених територіях, відповідно до чинного законодавства.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України