Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 14

Нагадуємо, що відповідно до рішення Уряду допомога на проживання ВПО надається на підставі отриманого статусу, а саме «Довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи» в наступних розмірах:
⏺для осіб з інвалідністю та дітей — 3000 гривень;
⏺для інших осіб — 2 000 гривень.

Отримана допомога на проживання НЕ оподатковується податком на доходи фізичних осіб та НЕ враховується при обчисленні сукупного доходу домогосподарства під час призначення інших видів соціальної допомоги.

❗️Звертаємо увагу, що виплата допомоги переселеним особам не проводиться з бюджету Козятинської міської громади а фінансується за рахунок коштів Державного бюджету.

Міністерство соціальної політики спрямовує кошти до Ощадбанку, який перераховує їх на рахунки внутрішньо переміщених осіб.

Починаючи з травня 2022 року допомога надається внутрішньо переміщеним особам, які перемістилися з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), а також ВПО, у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали до 20 травня 2022 року заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, або за умови подання документального підтвердження від органів місцевого самоврядування факту пошкодження/знищення нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України