Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 5

👉🏻 З 01.01.2023 страхові виплати за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, здійснює Пенсійний фонд України (далі – ПФУ), а не Фонд соціального страхування України (далі – ФССУ), як це було раніше. Порядок призначення та перерахування страхових виплат визначає ПФУ.

Якщо раніше органами ФССУ особі вже призначено страхові виплати, то не потрібно повторно звертатися з цього питання до органів ПФУ.

✅ Страховим випадком вважається: 👇🏻

▪ нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання (у тому числі встановлене чи виявлене у період, коли потерпілий не перебував у трудових відносинах з підприємством, на якому він захворів), що спричинили застрахованому професійно зумовлену фізичну чи психічну травму;

▪ нещасний випадок, що стався, або професійне захворювання, яке виникло внаслідок порушення застрахованим нормативних актів про охорону праці.

👉🏻 Для призначення страхових виплат потерпілий або особи, які мають право на такі виплати у разі смерті потерпілого, необхідно звернутися до Управління «Центр надання адміністративних послуг у м.Козятині» (м.Козятин, вул. Незалежності, 57) або до уповноваженого органу управління в електронній формі через Єдиний державний вебпортал електронних послуг або вебпортал електронних послуг ПФУ.

📞Телефон для довідок: (04342)2-24-13, (093) 478-71-19.

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України