Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 27

Козятинська міськрайонна філія Вінницького обласного центру зайнятості розпочала інформаційну кампанію щодо сучасних сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Так, днями в навчальному класі філії провідним фахівцем з питань зайнятості Машталер Наталією за участі начальника служби у справах дітей Козятинської міської ради Володимира Пахольчука проведено інформаційний семінар для безробітних на тему: «Сімейний патронат в Україні». 

Мета заходу - пошук кандидатів в патронатні вихователі та формування позитивної громадської думки щодо послуги патронату із забезпечення тимчасового догляду, виховання та реабілітації в умовах сім’ї дітям, які не отримують належного батьківського піклування через складні життєві обставини та потребують тимчасової підтримки та професійної допомоги.

Наталія Машталер ознайомила учасників заходу з послугою патронату над дитиною, з критеріями відбору кандидатів у патронатні вихователі, особливостями створення та функціонування патронатних сімей.

«Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Це комплексна соціальна послуга, яка дає змогу якнайкраще врахувати інтереси дитини, яка залишилась без батьківського піклування» – зазначив начальника служби у справах дітей Володимир Пахольчук.

Учасникам семінару було детально презентовано алгоритм надання послуги патронату над дитино та спільно було розглянуто кожен із етапів. Присутні ознайомилися із особливостями відбору кандидатів у патронатні вихователі та специфікою їх навчання.

На завершення було підведено підсумок, що сімейний патронат має зайняти ключове місце в державній системі підтримки сімей з дітьми та забезпечення прав дітей, які з певних причин залишилися без батьківської опіки, сприяти зменшенню інституалізації дітей та приймати рішення в найкращих інтересах дитини.

Провідний фахівець Козятинської міськрайонної філії Вінницького обласного центру зайнятості Наталія Машталер

Патронатна сім’я - як альтернатива притулкам
Патронатна сім’я - як альтернатива притулкам
Патронатна сім’я - як альтернатива притулкам
Патронатна сім’я - як альтернатива притулкам
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України