Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 61

Неблагополучні сім’ї – історії родинних та особистісних трагедій, головне горе яких – покинуті діти, доля яких часто залежить від правил вулиці, від примх долі. Саме такі діти, їхнє життя, вірніше, облаштування їм умов нормального життя є предметом розгляду комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Козятинської міської ради.

Сьогодні на черговому засіданні учасники комісії – керівництво та працівники управління дитячої, молодіжної та сімейної політики, служби у справах дітей, управління соціальної політики, Козятинського центру з надання вторинної правової допомоги – розглянули серед іншого питання про надання дозволу органу опіки та піклування на обстеження та обробку персональних даних дітей, що потрапили у складні життєві обставини. Також не оминули увагою доцільність влаштування на цілодобове перебування до Іванівської спеціальної школи Вінницької обласної ради на 2020-2021 навчальний рік 12 юних козятинчан, що потребують окремої уваги, педагогічно-психологічної опіки та соціального супроводу. Більшість дітей мають поведінкові розлади, мовні дефекти – результати неповноцінної сімейної уваги та безвідповідальності батьків.

Якщо батьки, на жаль, не виховують належним чином власних дітей, не приділяють їм достатньої уваги, суспільство мусить витрутитися, громада повинна взяти на себе функції вихователів. Інакше, доведено життям, з обездолених дітей виростуть озлоблені дорослі, що будуть виміщувати свою образу на оточуючих.

Чужих дітей не буває – ці слова можна назвати негласним девізом кропіткої роботи міської комісії з питань захисту прав дитини.

На захисті прав дитини
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України