Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 13

За процесуального керівництва Хмільницької окружної прокуратури завершено досудове розслідування та передано до суду обвинувальний акт стосовно 42-річного підприємця за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 366,  ч. 5 ст. 191  КК України (використання завідомо підробленого документа; службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, якщо такі дії спричинили тяжкі наслідки; заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах).

За даними слідства обвинувачений, подавши у складі тендерної пропозиції завідомо підроблені документи, став переможцем торгів по закупівлі робіт за бюджетні кошти та уклав із Управлінням житлово-комунального господарства Козятинської міської ради договори підряду про капітальний ремонт дорожнього покриття та тротуару з влаштуванням велодоріжки в м. Козятині.

У подальшому, зловживаючи своїм службовим становищем, відобразивши в актах виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо понесених витрат по нарахуванню заробітної плати, підприємець заволодів коштами міської ради у розмірі майже 1 млн. грн.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Хмільницька окружна прокуратура

Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України