Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 76

Щотижневий прийом громадян міським головою – це завжди безліч різнопланових питань, із якими козятинчани йдуть до очільниці громади. Вчора Тетяна Єрмолаєва розглянула 25 таких звернень, що стосувалися як побутових неполадок, так і серйозних проблем, вплинути на вирішення яких можна лише комплексно, задіюючи правоохоронні органи, медичні заклади тощо.

Так, поки що таким, що не може бути вирішеним, стало питання від колективу активістів квартального комітету №6 (район ПРБ) про перепади напруги в електромережі аж до 400 В, внаслідок чого у мешканців декількох будинків згоріли чи пошкоджено домашні електроприлади. Наразі керівництвом Козятинських ЕМ створено робочу комісію, яка вивчає ситуацію. Мешканці ж занепокоєні, що справа затягується і місцеві енергетики не визнають власної вини у неполадках в мережі.

Тетяна Миколаївна порадила звернутися до обленерго, у письмовій заяві пояснивши події того дня, коли зафіксовано скачки напруги. Шкода, але, як зауважила міський голова, ніяк впливати на рішення комісії Козятинських ЕМ міська рада не може, позаяк це окрема структурна одиниця акціонерного товариства «Вінницяобленерго».

Інше питання, із яким звернулися до Тетяни Єрмолаєвої мешканці ПРБ, - «незрозуміла поведінка» ліхтарів, що повинні були би освітлювати вулиці вночі, натомість горять лише вдень.

- Така ситуація фіксується у різних куточках Козятина, - зазначила Тетяна Миколаївна. – І стається це через ряд технічних причин, однією із яких є застаріле і недбале підключення усього освітлення міста лише до двох підстанцій. Зрозуміло, що старе обладнання часто виходить з ладу і обезточується якраз половина міста. Щоб припинити цей порядок речей, зараз управління ЖКГ міської ради працює над проектом розподілу освітлення Козятина на декілька підстанцій, що убезпечить від перенавантаження лінії та, таким чином, від частого відключення світла. Разом із тим, серед першочергових завдань на наступний рік – якісне освітлення усіх вулиць міста Козятин та усіх сіл, із якими маємо одну територіальну громаду. До кінця 2021 року плануємо виконати це завдання.

Не оминули увагою представники ПРБ і задавнену проблему свого мікрорайону – стихійне сміттєзвалище на вулиці О.Кошового. Міський голова зауважила, що у бюджет-2021 закладено кошти у сумі півмільйона гривень на купівлю додаткових сміттєвих контейнерів, які повинні вирішити цю проблему. Однак, за чистотою мають слідкувати і самі мешканці прилеглих вулиць.

Запитувачі на прийомі говорили також про роботу (чи, вірніше, часто відсутність такої) поштарів та операторів у поштовому відділенні.

Піднімалося питання покинутих будинків, власники яких пішли у засвіти, а спадкоємців немає. Попри свій стан ці будинки могли би, у разі статусу «комунальне майно», стати домом для обездолених мешканців громади, що потребують житла.

Зверталися до міського голови і з земельними питаннями, проханням соціальної допомоги багатодітній родині, матеріальної допомоги на лікування ветерану праці, продуктової допомоги ветерану війни.

Жодне питання не залишилося поза увагою міського голови – на деякі звернення Тетяна Миколаївна надала роз’яснення одразу, інші ж розписані очільницею міської ради до виконання структурним підрозділам. Усі запитувачі обов’язково отримають відповідь у відведений законодавством термін.

Проблеми громадян – предмет уваги міського голови
Проблеми громадян – предмет уваги міського голови
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України