Перейти до головного меню Перейти до основного вмісту Перейти до нижнього колонтитула

Новини

Всього переглядів: 127

Майже кожне питання порядку денного викликало жваве обговорення та піднімало градус засідання.

 

Найголовнішим, і це зрозуміло, стало представлення проекту бюджету Козятинської міської територіальної громади на 2021 рік. Про прогнозовані доходи та розраховані, відповідно бюджетних запитів, видатки бюджету-2021 розповів начальник фінансового управління міської ради Павло Холковський. За позитивним (оптимістичним) сценарієм (закінчення карантинних заходів до 1 квітня 2021 року, підвищення розміру прожиткового мінімуму, мінімальної зарплати тощо), як зауважив Павло Анатолійович, доходи міського бюджету наступного року обчислюватимуться майже 235 мільйонами по загальному фонду та 4,5 мільйонами спецфонду. Разом із тим очікується запланована (але поки що не затверджена) субвенція з державного бюджету трохи більше 100 мільйонів гривень.

Однак, відповідно до показників, доведених Міністерством фінансів України, за так званою «реверсною дотацією» із міського бюджету до державної казни буде відраховано протягом наступного року понад 27 мільйонів гривень. До того ж на захищені статті бюджету видатки становитимуть (за бюджетними запитами) 289 мільйонів гривень.

- Як свідчать цифри, ми поки що маємо бюджет проїдання, а повинні за наступний рік змінити цей вектор на бюджет розвитку, - підкреслила міський голова Тетяна Єрмолаєва. – Саме тому, по-перше, ми ретельно оптимізували видаткову частину бюджету. Планується провести скорочення штату працівників апарату міської ради, структурних підрозділів та комунальних установ і підприємств. Нонсенсом є фінансування заробітної платні працівникам КП «Управляюча компанія», які повинні були б, згідно статуту підприємства, заробляти кошти виконанням платних робіт та послуг населенню. Постає питання про доцільність існування цього комунального підприємства надалі. Разом із тим, маємо вирішити кардинально декілька нагальних питань видатків. Так, згідно рішення суду, міський бюджет повинен компенсувати понад мільйон гривень за пільгове перевезення громадян залізницею. В той же час Жмеринка – також великий залізничний вузол – має практику виплат за цими пільгами лише трохи більше 100 тисяч. Будемо переймати цей досвід і вчитися економити бюджетні кошти. І таких питань у кожній галузі безліч. По-друге, будемо будувати бюджет розвитку. Для цього у проекті бюджету-2021 вже передбачено близько 50 мільйонів гривень.

 

Активно обговорили члени виконкому і проект Програми економічного і соціального розвитку Козятинської територіальної громади. Погодили проект одноголосно, однак, вирішили доповнювати протягом року Програму новими заходами у зв’язку із планами реального розвитку інфраструктури краю, соціального та економічного зростання.

 

На противагу попереднім питанням (проекти бюджету-2021 та Програми економічного та соціального розвитку), які ще будуть розглядати та обговорювати депутати міської ради на черговій сесії (відбудеться 24 грудня), не прийняли та відклали на уточнення питання коригування та встановлення тарифу на теплову енергію, що виробляється і постачається бюджетним установам, організаціям та підприємствам. Теплопостачальник ТОВ «ВінницяТеплоенерго» надіслав запит щодо встановлення тарифу з 1 січня 2021 року у розмірі 2190 гривень за 1 Гкал (минулоріч було 2150 грн). Фінансове обґрунтування підняття тарифу теплопостачальник не надав – це і стало причиною відкладення рішення.

 

Серед прийнятих виконкомом питань – затвердження нових складів комісій при виконавчому комітеті міської ради (у зв’язку із новими призначеннями), а також затвердження мережі освітніх закладів на І півріччя 2021 року і штату закладів культури. Нагадаємо, до усталених міських закладів освіти, спорту та культури наступного року долучаться відповідні сільські заклади зі своїми штатами та чисельністю відвідувачів, учнів, колективів.

 

Загалом, засідання виконавчого комітету міської ради продемонструвало небайдужість усіх і кожного учасника та явне бажання працювати не «для галочки».

Перше засідання оновленого виконкому міської ради стало гарячим
Перше засідання оновленого виконкому міської ради стало гарячим
Перше засідання оновленого виконкому міської ради стало гарячим
Перше засідання оновленого виконкому міської ради стало гарячим
Перше засідання оновленого виконкому міської ради стало гарячим
Перше засідання оновленого виконкому міської ради стало гарячим
Перше засідання оновленого виконкому міської ради стало гарячим
Банер - Президент України
Банер - Урядовий портал
Банер - ВР України
Банер - Урядова телефонна "Гаряча лінія"
Банер - Асоціація міст України